hardplastgolv
massagolv
epoxigolv

Härdplastgolv

Golvbeläggningar av härdplasttyp (epoxi, akryl, polyuretan och vinylester) är mycket lämpliga som ytskydd för nya och gamla betonggolv m.fl. underlag. De ger golven en ökad slitstyrka och golven blir porfria, fogfria och därmed lättstädade. Härdplastbeläggningarna har även hög resistens mot kemikalier, oljor, fetter etc och kan halkskyddas vid behov.

Härdplastbeläggningar kan med sina ingående bindemedel och ”fillermaterial” (fyllningsmassa) varieras i det oändliga för att passa varje enskild golvlösning. Det viktiga är att välja rätt typ av golv utifrån den verksamhet som råder i lokalen. Man skiljer mellan våta och torra; varma eller kalla utrymmen, tung eller lät mekanisk påfrestning, liksom mellan vilka olika typer av kemikalier som golvet skall klara.

Var kan jag lägga golv av härdplast?

Golvbeläggningar av härdplasttyp passar vid all typ av industri som mekanisk industri, kemisk industri, processindustri, elektronikindustri, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri m.m. Härdplastgolv passar utmärkt i offentliga miljöer som butiker, tvättstugor, trappor (ute- och innetrappor), källargångar, arenor, ishallar m.m.

Härdplasttyper

Epoxigolv – skräddarsys bäst

Epoxi är den härdplast som kan skräddarsys mest av alla. Epoxigolv kan specialformuleras för att möta de mest skiftande krav: kemikalieresistens, härdningstider, utseende, struktur m.m. Efter vinylester är epoxiplast den plast som bäst skyddar betongen mot kemikalieangrepp. Numera finns låggulnande epoxi.

Vinylester – mot starka kemikalier

Vinylester används till skydd mot mycket starka kemikalier. Innehåller styren.

Akryl – snabb härdtid

Akrylplast är ingen ren härdplast utan ett mellanting mellan härdplast och termoplast. Beläggningar med akrylplast är smidiga att arbeta med men luktar intensivt vid installationen. Dess största argument och bästa egenskap som beläggning är dess snabba härdtid även i kyla.

Polyuretan – flexibel och reptålig

Uretanplast är lämplig att använda för fogar och för flexibla beläggningar. Uretanplast har även mycket goda egenskaper som reptålig golvlackering. Polyuretanets nackdel är att det innehåller isocyanater.

Våra tjänster

Nedan är en översikt av de lösningar och tjänster vi erbjuder. Notera att dessa kan modifieras efter era behov och önskemål. Du kan även finna inspiration i våra bilder där det finns exempel på andra användningsområden än de vanligaste som nämns här nedan.

​Dammbindning & impregnering:
Behandling för att minska dammbildning.

​Försegling (<0,3 mm)
Försegling förhindrar dammbildning och förbättrar de kemiska och mekaniska egenskaperna i golvet.
Försegling tätar också porer vilket gör att golvet blir lätt att hålla rent och snyggt.

Tunnskiktsbeläggning (0,3-1,0 mm):
Tunnskiktsbeläggning ger ett filmbildande ytskikt vilket förlänger golvets hållbarhet. Förbättrar kemiska, mekaniska och fysiska egenskaper. Golven kan göras släta eller halkskyddade.

Beläggning av plastmassa (>1,0 mm):
Plastmassa förbättrar avsevärt kemiska, fysikaliska och mekaniska egenskaper. Golvet får en tät och porfri yta. Plastmassan fyller också mindre ojämnheter. Plastmassan följer underlaget. Man kan också välja att lägga in pigmenterad infärgad kvartssand.

Beläggning med speciella krav:

Kemresistenta
Våra kemresistenta golv klarar tung kemisk belastning från ett flertal aggressiva kemikalier.
Vi anpassar våra lösningar utifrån vilka kemikalier golvet skall tåla med hänsyn till koncentrationer och blandningar, samt vilka temperaturer kemikalierna har.
Golven kan göras släta eller halkskyddade.

Flexibla
Flexibla golv läggs på underlag där rörelse uppstår exempelvis över plåtar, underlag av trä, asfaltsunderlag etc. Vanligtvis används plast av polyuretan. Dessa golv kan även läggas i inomhusmiljöer för ökad komfort och minskat stegljud.

Elavledande
Statisk elektricitet är ett problem för många industrier särskilt i elektronik- och sprängämnesbranschen. En del av lösningen är att lägga ett elavledande golv som förhindrar elektrisk uppladdning.
Dessa golv innehåller tre olika skikt som isolerar, avleder respektive jordar.
Elavledande golv är luktfria och har som ett plus även god kemikalieresistens.

Värmebeständiga
I miljöer med hetvattenutsläpp alternativt heta kemikalieutsläpp läggs med fördel värmebeständiga golv. Vanligtvis läggs de med polyuretan eller vinylester.

Precisionsgolv
Våra precisionsgolv läggs med en egenutvecklad metod som klarar toleranskrav på plus/minus 0,2 millimeter oavsett mätlängd.
Denna typ av golv rekommenderas för robotplatser, monterings- och installationsplatser.
Exempel: Monteringsplats, ABB Ludvika

Beläggning av plastbruk:
Högfyllda massor för avjämning.

Väggar:
Vi belägger väggar dekorativt, enfärgade, flingfärgade eller enligt önskemål. Vi använder material som tål höga mekaniska och kemiska belastningar.